KÜÇÜKKÖY ARITMAYA LABORATUVAR” KURULDU

KÜÇÜKKÖY ARITMAYA  LABORATUVAR” KURULDU

Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Belediyesine ait olan Biyolojik Arıtma Tesisi laboratuvarı yakında yaşama geçiriliyor.






Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Belediyesine ait olan Küçükköy Biyolojik Arıtma Tesisi laboratuvarı yakında yaşama geçiriliyor. Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Küçükköy ve Sarımsaklı yakın gelecekte turizm alanında dünyanın çekim noktası olacak” dedi.

 

Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Belediyesi tarafından hizmete sokulan Küçükköy Biyolojik Arıtma Tesisindeki tüm çevre ölçüm ve analizlerini yapacak olan laboratuvar aletleri ve malzemeleri ile çalışma miyarları telsi edildi. Küçükköy Biyolojik Arıtma Tesisinde günlük kontrol çalışmalarını yürütecek olan laboratuvar yakında yaşama geçirilecek.

Küçükköy Biyolojik Arıtma Tesisine ait Derin Deşarj yapım çalışmalarının sürdüğü Biyolojik Arıtma Tesisinde su toplama işlemlerinin başladığını açıklayan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Küçükköy Belediyesi olarak beldemizin geleceğini aydınlatacağına inandığımız tesisimizi teknolojinin son model cihazlarıyla donatarak, en kısa zamanda tam kapasiteyle hayata geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Beldemizde alt yapı sorununu kökten çözecek olan tesisimiz sayesinde Küçükköy ve Sarımsaklı yakın gelecekte turizm alanında dünyanın çekim noktası olacak. Bu sayede kazanacağımız ivmeyle beldemizdeki iş istihdamı başta olmak üzere birçok sorununun çözümlenmesinin de temellerini atmış olacak” dedi.

Cihazları teslim eden firma yetkilileri tarafından montaj çalışması sona erdikten sonra Küçükköy Biyolojik Arıtma Tesisinde laboratuvara ait elektronik cihazlarının çalıştırılması ile birlikte kalibrasyonları yapılacak.

Arıtma Tesisinde günlük kontrol çalışmalarını yürütecek olan laboratuvar çalışması yapacak olan ve cihazları kullanacak personele de teknik ekip tarafından eğitimlerinin verilmeye başlandığı açıklandı.

Arıtma Laboratuvarının aktif olarak çalışmaya girmesiyle birlikte, bundan böyle arıtma tesisinde yapılacak olan tüm ölçüm ve tahlillerin Küçükköy Belediyesi tarafından tesiste görevlendirilen özel personel tarafından yapılacağı kaydedileceği belirtildi.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı